PRINT

Ρολάκια με ντοματίνια grape, μπέικον και κρεμμύδι!

Λαχταριστά, πεντανόστιμα και μοσχομυρωδάτα ρολάκια με ντοματίνια μπέικον, κρεμμύδι, σουσάμι και παπαρουνόσπορο!

Η συνταγή είναι της σεφ και συνεργάτιδάς μας Mika Kitrina (aka Keto Kitchen Ninja).

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

(Για 30 κομμάτια)

Για το ζυμάρι
• 50gr κρέμα γάλακτος
• 25gr ξύδι
• 110gr βούτυρο λιωμένο
• 25gr Sukrin αλεύρι αμυγδάλου
• 30gr ψύλλιο
• 10gr Sukrin Gold
• 35gr αλεύρι αμυγδάλου κανονικό
• 10gr αλεύρι λιναρόσπορου
• 6gr αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη γέμιση
• 30gr ελαιόλαδο
• 30gr βούτυρο για το τηγάνι
• 150gr μπέικον ψιλοκομμένο
• 200gr ντοματίνια τύπου grape (είναι πιο γλυκά) κομμένα στη μέση
• 100gr κρεμμύδι φρέσκο
• 50gr κρεμμύδι κόκκινο κομμένο σε ψιλές φέτες
• 4 σκελίδες σκόρδο/10gr
• 10gr Φρέσκα μυρωδικά, θυμάρι και δεντρολίβανο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Ανακατεύετε όλα τα υλικά της ζύμης, πρώτα με ένα κουτάλι και μετά με το χέρι μέχρι να γίνει μπάλα.
• Τοποθετείστε τη ζύμη στο ψυγείο ώστε να δέσει και να μπορείτε να το πλάσετε.

• Για τη γέμιση, τηγανίζετε το μπέικον στο ελαιόλαδο κ το βούτυρο, μόλις έχει ψηθεί, προσθέστε το φρέσκο και το κόκκινο κρεμμύδι και την Sukrin Gold ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί.
• Προσθέτετε τα grape ντοματίνια και το σκόρδο κομμένο σε φέτες. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να μαλακώσουν.
• Βάζετε το ξύδι, τον πελτέ, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι τα μυρωδικά κ το νερό.
• Βράζετε το μείγμα μέχρι να γίνει πηχτή σάλτσα. (Προσθέτετε αλάτι αν χρειάζεται)
Η πικάντικη σάλτσα σας είναι έτοιμη! Την βάζετε στην άκρη να παγώσει.

• Ανοίγετε την ζύμη σε ένα παραλληλόγραμμο σχήμα όσο πιο ίσιο γίνεται, ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες.
• Το βάζετε στην κατάψυξη όπως είναι ανάμεσα στις δύο λαδόκολλες.
• Μετά από 15 λεπτά, το βγάζετε κ κόβετε την ζύμη στα δύο ακριβώς στη μέση.

• Μεταφέρετε το ένα μισό στο ψυγείο με τη βοήθεια της λαδόκολλας, κ φτιάχνετε το ένα ρόλο.
• Βάζετε τη μισή γέμιση και το τυλίγετε σε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας. Το τυλίγετε σε αυτήν σαν “λουκάνικο” και κλείνετε τις άκρες. Βάζετε όλο το ρόλο στην κατάψυξη.
Επαναλαμβάνετε για το άλλο μισό της ζύμης.
• Περνάτε τις πλευρές με ασπράδι και σουσάμι ή παπαρουνόσπορο για έξτρα τραγανή υφή.
• Ψήνουμε σε λαδόκολλα, στους 180 βαθμούς Κελσίου, αέρα, για 20 λεπτά.

* Κάθε ρολό βγάζει 15 κομμάτια.
** Μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη και τα ψήνετε όποτε θελήσετε.
*** Η συνταγή μπορεί να γίνει και με πιο απλή γέμιση. Για παράδειγμα ότι βάζετε στην πίτσα, στο σκορδοβούτυρο ή σε γλυκιά παραλλαγή με βούτυρο, Sukrin Gold, κανέλα και μια πρέζα αλάτι.

..Καλή σας απόλαυση!

 

* Η συνταγή έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τα προϊόντα της Sukrin και οι δοσολογίες έχουν μετρηθεί σύμφωνα με αυτά. Αν αντικατασταθεί κάποιο από τα υλικά δεν θα έχει το σωστό αποτέλεσμα.

Χωρίς γλουτένη Χαμηλών υδατανθράκων ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Διαβάστε επίσης
Χαμηλών υδατανθράκων Χωρίς ζάχαρη

Keto Cheesecake Βατόμουρο με BeKeto Cookie και Whey wild raspberry

Το Keto cheesecake είναι το τέλειο γλυκό για όσους θέλουν να απολαύσουν γλυκά χωρίς τύψεις! Η προετοιμασία του cheesecake βατόμουρο σε έκδοση κετο είναι ένας πολύ καλός τρόπος να κάνετε μια αλλαγή στην καθημερινή σας διατροφή, διατηρώντας παράλληλα χαμηλό ποσοστό σε υδατάνθρακες. Η γεύση του φρούτου συνδυάζεται τέλεια με την… Read More

Χωρίς γλουτένη Χαμηλών υδατανθράκων Χωρίς ζάχαρη

Απίθανο σουφλέ γιαουρτιού

 Απολαύστε ένα απίστευτα νόστιμο και ελαφρύ επιδόρπιο – Σουφλέ γιαουρτιού με υλικά χαμηλών υδατανθράκων απο την BeKeto!… Read More

ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ