Λαχταριστό Σκορδόψωμο!
Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό και νόστιμο σκορδόψωμο χωρίς γλουτένη και με χαμηλούς υδατάνθρακες (μόνο 2gr ανά 100gr)!
Με την παρακάτω εύκολη συνταγή μπορείτε να φτιάξετε μια πραγματικά πεντανόστιμη μπαγκέτα, που είναι ιδανική τόσο για σνακ όσο και για κυρίως γεύμα.
Συνδυάζεται απίστευτα με τσίπουρο, κρύα μπύρα και μεζέδες!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
• 1 πακέτο 250 gr Fiber Bread Mix
• 300ml νερό
• 50γρ μαλακό βούτυρο
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου (350 βαθμούς Φαρενάιτ).
• Αναμιγνύετε το μείγμα ψωμιού Fiber Bread Mix με νερό και διαμορφώνετε τη ζύμη σε μια μπαγκέτα μήκους περίπου 25cm. Μεταφέρετε σε ένα χαρτί ψησίματος.
• Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κάνετε σχισμές κατά μήκος της μπαγκέτας σε ισόπαχα διαστήματα, περίπου ⅔ του δρόμου μέσα από τη ζύμη. Ψήστε την μπαγκέτα για 25 λεπτά.
• Ψιλοκόβετε (ή συνθλίβετε) το σκόρδο και το ανακατεύετε με το μαλακό βούτυρο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αφαιρέστε την μπαγκέτα από το φούρνο και γεμίστε τις σχισμές προσεκτικά με μείγμα σκόρδου.
• Επιστρέψτε την μπαγκέτα σκόρδου στο φούρνο και ψήστε για άλλα 8-10 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό.
* Η συνταγή έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τα προϊόντα της Sukrin και οι δοσολογίες έχουν μετρηθεί σύμφωνα με αυτά. Αν αντικατασταθεί κάποιο από τα υλικά δεν θα έχει το σωστό αποτέλεσμα.
_
Διατροφικές πληροφορίες (για όλο το σκορδόψωμο) :
Θερμίδες 763 kcal -Υδατάνθρακες 11gr -Λίπος 60gr -Πρωτεΐνη 22gr -Φυτικές ίνες 54gr