Σοκολατόπιτα χωρίς γλουτένη και ζάχαρη!
Η συνταγή θα μπορούσε και να ονομαστεί Death by Chocolate ή Σοκόλαση!! Πλούσια και ζουμερή σοκολατόπιτα χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη, με απίστευτη γεύση μαύρης σοκολάτας (99% κακάο) και το σημαντικότερο.. ΔΕΝ χρειάζεται φούρνο!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για τη βάση
• 130gr σοκολάτα 100% κακάο
• 50gr βρώμη
• 50gr κακάο σκόνη
• 2κγ βανίλια σε σκόνη
• 12-15 χουρμάδες
• μια τσιμπιά αλάτι
Για την κρέμα
• 30gr κακάο σκόνη
• 110gr γάλα καρύδας (ανακατέψτε 25gr σκόνη με 90gr νερό)
• 110gr λάδι καρύδας άοσμο
• 1κγ βανίλια σκόνη
• 45gr Sukrinsirup Gold
• 250gr σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Τοποθετήστε όλα τα υλικά της βάσης χωρίς τους χουρμάδες στο μπλέντερ και αναμείξτε μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα
• Προσθέστε τους χουρμάδες και συνεχίστε μέχρι να γίνει κολλώδης ζύμη
• Τοποθετήστε το μείγμα σε μια βάση για τάρτες 20 εκατοστών και βάλτε την στο ψυγείο
• Ζεστάνετε το γάλα καρύδας και το λάδι μέχρι να βράσει. Βάλτε το σε ένα μπολ και προσθέστε τη σοκολάτα
• Αφήστε το για δύο λεπτά και έπειτα αναμείξτε καλά
• Προσθέστε το κακάο το Fibersirup Gold και τη βανίλια
• Ρίχνετε την κρέμα πάνω από την βάση και αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί
Μπορείτε να τη διακοσμήσετε με μούρα, φράουλες ή ότι άλλο φρούτο σας αρέσει!
..Καλή σας απόλαυση!
* Η συνταγή έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τα προϊόντα της Sukrin και οι δοσολογίες έχουν μετρηθεί σύμφωνα με αυτά. Αν αντικατασταθεί κάποιο από τα υλικά δεν θα έχει το σωστό αποτέλεσμα.
_
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100gr:
Θερμίδες 463 Υδατάνθρακες 9 Λίπος 41 Πρωτεΐνη 6 Φυτικές ίνες 18