Σπανακόπιτα χωρίς γλουτένη!
Αγαπημένη και λαχταριστή σπανακόπιτα πλούσια σε γεύση, χωρίς γλουτένη, χαμηλών υδατανθράκων και με γευστικότατο φύλλο κρούστας που θα σας ξετρελάνει! Μοσχομύρισε η κουζίνα!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για 10 μερίδες
Για το φύλλο:
• 210gr Αλεύρι Αμυγδάλου
• 120gr Fiberfin
• 45gr Λιναρόσπορο
• 60gr Sukrin Coconut Flour
• 1 κσ “κοφτή” Αλάτι
• 40gr νερό
• 4 ασπράδια και 1 κρόκο
• λάδι για το άλειμμα
Για τη γέμιση
• 800gr σπανάκι
• 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
• 2 πράσα (άσπρο και τρυφερό πράσινο μέρος), πολύ ψιλοκομμένα
• 2 κουταλιές σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
• 1 κγ μαύρο πιπέρι
• 2 γεμάτες κσ τυρί κρέμα
• 2 αυγά
• 300gr φέτα
• 200gr μοτσαρέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Ανακατεύετε όλα τα υλικά για τη ζύμη με κουζινομηχανή.
Αν η ζύμη κολλάει πολύ προσθέτετε λίγο ακόμα Fiberfin. Χωρίστε τη ζύμη στη μέση.
Την φτιάχνετε σε 2 λεπτά φύλλα πάνω σε λαδόκολλα.
Το πρώτο να είναι μεγαλύτερο για να πιάσει και τα πλαϊνά τοιχώματα του ταψιού.
• Σοτάρετε το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτετε το σπανάκι και τον άνηθο.
• Πιέζετε τη φέτα με πιρούνι να γίνει κομματάκια.
• Ανακατεύετε με το πιπέρι, τα αυγά και το τυρί κρέμα, τη φέτα και την μοτσαρέλα και περιχύνετε πάνω από το σπανάκι. Τα ανακατεύετε όλα μαζί.
• Τοποθετείτε το πρώτο φύλλο σε καλά λαδωμένο ταψί. Προσθέτετε λίγο λάδι απο πάνω. Έπειτα, προσθέτετε τη γέμιση και καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο. Ενώνετε τα δύο φύλλα στα πλαϊνά τοιχώματα. Κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και περιχύνετε με λάδι.
• Ψήνετε στη μεσαία σχάρα για 60 λεπτά στους 200 βαθμούς κελσίου.
* Η συνταγή έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τα προϊόντα της Sukrin και οι δοσολογίες έχουν μετρηθεί σύμφωνα με αυτά. Αν αντικατασταθεί κάποιο από τα υλικά δεν θα έχει το σωστό αποτέλεσμα.
_
Διατροφικές πληροφορίες για μία μερίδα:
Θερμίδες 355kcal -Υδατάνθρακες 16gr εκ των οποίων σάκχαρα 4gr -Λίπος 21gr -Πρωτεΐνη 20gr -Φυτικές ίνες 12gr