Sponge Cake Tarte με Φράουλες!
Είναι καλοκαιρινό, δροσερό και γιάμι! Απολαύστε το cake mix ή baking mix φτιάχνοντας ένα πεντανόστιμο γλυκό!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για 10 μερίδες
Για το παντεσπάνι
• 170gr Baking mix ή Cake Mix
• 50ml λάδι
• 75ml νερό
• 2 αυγά
Για την κρέμα
• 400ml κρέμα καρύδας
• 1 κγ stevielle χωρίς γεύση
• 1 κσ βανίλια
• 4 κρόκοι αυγού
• 1/3 κγ xanthan gum
Για το ζελέ
• 300ml ζεστό νερό
• 300ml κρύο νερό
• 10 σταγόνες stevielle φράουλα
• 2 κσ ζελατίνη
• Μισό κεσεδάκι φράουλες (περίπου 250gr)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Ζεσταίνετε την κρέμα καρύδας, το γλυκαντικό και την βανίλια ανακατεύοντας καλά. Αφού ζεσταθεί αρκετά,αποσύρεται από την εστία.
• Προσθέστε τους κρόκους (τους οποίους έχετε ανακατέψει καλά, με αργό ρυθμό) συνεχίζοντας το ανακάτεμα
• Στο τέλος προσθέστε το xanthan gum και συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία για 1-2 λεπτά
• Ακολουθείστε τις οδηγίες στο κουτί του Baking Mix για να φτιάξετε το παντεσπάνι. Αν δεν έχετε φόρμα για παντεσπάνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε στρογγυλή φόρμα
• Αφήνετε να κρυώσει εντελώς!
• Στην συνέχεια απλώνεται πάνω την κρέμα και βάζετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστεί το ζελέ
• Σε καθαρό μπολ διαλύετε το κολλαγόνο με το ζεστό νερό και την stevia. Επειτα βάζετε το κρύο νερό και ανακατεύετε καλά. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κάποιο χρώμα ζαχαροπλαστικής
• Προσθέστε τις φράουλες πάνω στην κρέμα και περιχύνετε με το ζελέ
• Βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 πριν το σερβίρισμα ωστε να πήξει το ζελέ
..Καλή σας απόλαυση!
* Η συνταγή έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τα προϊόντα της Sukrin και οι δοσολογίες έχουν μετρηθεί σύμφωνα με αυτά. Αν αντικατασταθεί κάποιο από τα υλικά δεν θα έχει το σωστό αποτέλεσμα.
_
Διατροφικές πληροφορίες μερίδα:
Θερμίδες 210kcal -Υδατάνθρακες 7gr εκ των οποίων σάκχαρα 3gr -Λίπος 16gr -Πρωτεΐνη 7gr