Στήθος πάπιας με πορτοκάλι, ρόδι και ζυμαρικά Triple Zero
Η κλασική συνταγή για στήθος πάπιας παρέα με ζυμαρικά χαμηλών υδατανθράκων!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
-1 Forpro Carb Control Triple Zero Tagliatelle με βρώμη
-1 Στήθος πάπιας (περίπου 200 γρ. -θερμοκρασία δωματίου)
-Μια πρέζα αλάτι
-Μαύρο πιπέρι τριμμένο
-50g Πορτοκαλί (καθαρό βάρος).
-2 κουταλιές ρόδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150°C.
-θα χαράξετε το λίπος με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι διαγώνια και απ’ τις δύο πλευρές τόσο-όσο η χαραγματιά να πλησιάσει τη σάρκα αλλά να μην την ακουμπήσει.
-Αλατοπιπερώνετε.
-Τοποθετήστε το στήθος πάπιας με το δέρμα προς τα κάτω σε ένα κρύο τηγάνι.
-Τηγανίζετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το λίπος.
-Στη συνέχεια, αναποδογυρίστε το απαλά και τηγανίστε για άλλα 3 λεπτά από την άλλη πλευρά. Αφήνετε λίγο λίπος στο τηγάνι και ρίξτε το υπόλοιπο σε ένα μικρό ταψί.
-Τοποθετήστε το κρέας με την πλευρά της φλούδας προς τα πάνω στο ταψί και στη συνέχεια ψήστε το για 10 λεπτά (περίπου 15 λεπτά αν το προτιμάτε καλοψημένο). Βγάζετε το στήθος πάπιας από το φούρνο και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες.
-Ξεπλύνετε 2-3 φορές τα ζυμαρικά με κρύο νερό και ζεστάνετε ένα λεπτό στο τηγάνι.
-Κόβετε το καθαρισμένο πορτοκάλι σε μικρά κομμάτια και ανακατεύετε τα ζυμαρικά.
-Σερβίρετε τις φέτες πάπιας σε ένα κρεβάτι ζυμαρικών και πασπαλίζετε με ρόδι.
Προτάσεις σερβιρίσματος: Αντί για ρόδι, μπορείτε να σερβίρετε την πάπια με βατόμουρα.
Διατροφικές πληροφορίες ανα μερίδα:
Λίπος: 18.2g
Υδατάνθρακες: 14.4g
Πρωτεϊνη: 43.4g
Ενέργεια: 399 kcal
Φυτικές ίνες: 9.4g