Τάρτα χωρίς ζάχαρη και γλουτένη
Μια υπέροχη τάρτα για όλες τις περιστάσεις. Με το γλυκαντικό Finesse, είναι τόσο πετυχημένη όσο μια συμβατική!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Βάση:
180 γρ αμύγδαλα χοντροαλεσμένα
60 γρ αμύγδαλα ψιλοτριμμένα
90 γρ Sukrin Finesse
5 ασπράδια αυγών
Κρέμα:
5 κρόκοι αυγών
1/2 φλιτζάνι γάλα
50 γρ Sukrin Finesse
1 κγ βανίλια
0,5 κσ άμυλο καλαμποκιού Sukrin Fiberfin
125 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χοντροαλέθουμε τα αμύγδαλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.
Ανακατεύουμε τα χοντροαλεσμένα αμύγδαλα με τα ψιλοτριμμένα και τη Finesse.
Χτυπάμε σφιχτά τα ασπράδια και τα απλώνουμε στα αμύγδαλα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ (22-24 εκ.) στρωμένη με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Ανακατεύουμε καλά σε μια κατσαρόλα τους κρόκους αυγών, το γάλα, τη Finesse, τη βανίλια και το άμυλο καλαμποκιού.
Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας σε μέτρια θερμοκρασία.
Όταν πήξει η κρέμα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν προσθέσουμε το βούτυρο σε κομμάτια.
Κρυώνουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
Όταν η βάση και η κρέμα κρυώσουν τελείως, τοποθετούμε τη βάση σε πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνουμε από πάνω την κρέμα.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά 100 g
θερμίδες 361
πρωτεΐνη 11 g
υδατάνθρακες 4 g
λίπος 31 g
ίνες 6 g