Αλμυρή τάρτα φλαμπέ με αλεύρι λιναρόσπορου, αμυγδάλου και καρύδας!
Μια διαφορετική αλλά γευστικότατη πρόταση! Αλμυρή τάρτα φλαμπέ (Alsatian style tarte – κάτι σαν “πίτσα”) με αλεύρι λιναρόσπορου, αμυγδάλου και καρύδας ότι πρέπει για Low Carb, Paleo και Keto διατροφές.
Η μυρωδιά από το χοιρινό, το κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό θα σας ανοίξει για τα καλά την όρεξη!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
(Για 4 αλμυρές τάρτες)
• 250gr Αλεύρι λιναρόσπορου
• 100gr Αλεύρι αμυγδάλου
• 40gr Αλεύρι καρύδας
• 4 Αυγά
• 20gr Μαγιά
• 150ml Γάλα φυτικό ή ζωικό ή κρέμα γάλακτος ελαφρώς ζεστή
• 1 κσ Μέλι (είναι απαραίτητο για να φουσκώσει η μαγιά αλλά η αναλογία είναι ελάχιστη)
• 250gr Μοτσαρέλλα
• 2 κγ Αλάτι
• 2 κσ Ελαιόλαδο
• 1 κσ Αλεύρι από ίνες ψύλλιου
_
Για το πάνω μέρος
• Χοιρινό σε κομμάτια
• 200gr creme fraiche
• Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
• Λίγο μαϊντανό για ντεκόρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Ανακατέψτε τη μαγιά με το μέλι και το γάλα και αφήστε το για δέκα λεπτά
• Παράλληλα ανακατεύετε όλα τα ξηρά υλικά εκτός από το ψύλλιο
• Προσθέστε τα αυγά, το αλάτι, το λάδι και την κρέμα και σχηματίζεται μια μπάλα
• Προσθέστε το μείγμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά. Τέλος βάλτε το ψύλλιο
(Εάν το μείγμα είναι πολύ στεγνό προσθέστε λίγο χλιαρό νερό)
• Σκεπάζετε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνετε σε ζεστό μέρος για μια ώρα
• Χωρίζετε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Αν κολλάει βάλτε λίγο αλεύρι ψύλλιου
• Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200° C
• Παράλληλα προσθέστε στην creme fraiche, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο
• Απλώστε την κρέμα στην βάση της τάρτας
• Απλώστε το χοιρινό και τα κρεμμύδια
• Ψήνετε για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα
• Βγάλτε και ρίξτε τον μαϊντανό για ντεκόρ
..Καλή σας απόλαυση!
_
Διατροφικές πληροφορίες για τη μία δόση ζύμης (από τις 4 συνολικά):
Θερμίδες 812 -Υδατάνθρακες 28 -Λίπος 54 -Πρωτεΐνη 36 -Φυτικές ίνες 20