Τάρτα κεράσι!
Υπέροχη γλυκόξινη τάρτα και το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να αλλάξετε τη γέμιση της με ότι εσείς επιθυμείτε!
Γεμίστε τη με φράουλες ή με βατόμουρα, με σύκα ή με ότι άλλο φρούτο εποχής θέλετε!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
• 250gr βούτυρο
• 160gr Sukrin Gold
• 2 αυγά
• 4 κσ νερό
• 2 κσ baking powder
• 450gr πίτουρο βρώμης
Για τη μαρμελάδα
• περίπου 1 κιλό κεράσια
• 150gr Sukrin Gold
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Ανακατέψτε το βούτυρο με την Sukrin Gold
• Ανακατέψτε τα αυγά με το νερό, τη βρώμη και το baking. Προσθέστε το προηγούμενο μείγμα
• Ανακατέψτε ελαφρώς και βάλτε τη ζύμη σκεπασμένη στο ψυγείο για 30 λεπτά
• Βάλτε χαρτί ψησίματος σε ένα στρογγυλό ταψί για τάρτες και βουτυρώστε τις άκρες
• Βάλτε τα ¾ της ζύμης ομοιόμορφα στο ταψί φτιάχνοντας ένα καλούπι με την άκρη να εξέχει περίπου 2 εκατοστά
• Απλώστε τη μαρμελάδα
• Φτιάχνετε με την υπόλοιπη ζύμη λωρίδες πάχους 3mm. Η ζύμη είναι λίγο δύσκολο να δουλευτεί για αυτό πρέπει να την πιέστε με τα δάχτυλα ώστε να γίνει λεπτό το στρώμα
• Τοποθετήστε τις λωρίδες πάνω φτιάχνοντας ένα πλέγμα
• Αλείψτε με αυγό και ψήστε στη μεσαία σχάρα στους 190 βαθμούς για 30-40 λεπτά
Για τη μαρμελάδα
• Τοποθετείτε τα κεράσια σε μια κατσαρόλα, αφού πρώτα έχετε αφαιρέσει τα κουκούτσια
• Βράζετε για 5-10 λεπτά
• Προσθέστε τη Sukrin και ανακατεύετε
• Αν η μαρμελάδα είναι πολύ υγρή προσθέστε μια κουταλιά της σούπας άμυλο πατάτας
..Καλή σας απόλαυση!
* Η συνταγή έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τα προϊόντα της Sukrin και οι δοσολογίες έχουν μετρηθεί σύμφωνα με αυτά. Αν αντικατασταθεί κάποιο από τα υλικά δεν θα έχει το σωστό αποτέλεσμα.