Τάρτα λαχανικών με αλεύρι αμάρανθου
Μια λαχταριστή τάρτα με λαχανικά, με πολύ απλή ζύμη από αλεύρι αμάρανθου! Φυσικά χωρίς ίχνος σιτηρών!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
(Για 4 τάρτες)
• 2 κούπες αλεύρι αμαράνθου
• 1 κγ αλάτι
• 4 κσ λάδι καρύδας
• 1/2 κούπα παγωμένο νερό
Για τη γέμιση
• 1 κσ βιολογικό παρθένο λάδι καρύδας
• 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
• αλάτι
• 2 καρότα, ψιλοκομμένα σε κύβους
• 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη σε κύβους
• 1/2 κούπα καλαμπόκι
• 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
• χυμός μισού λεμονιού
• 1/2 κγ κύμινο
• 1/8 κγ κανέλα
• 1/8 κγ μπαχάρι
• λίγο πιπέρι καγιέν
• 2 κγ κόλιανδρο
• 1 αυγό (για εκδοχή vegan, αντικαταστήστε με ελαιόλαδο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Σε επεξεργαστή τροφίμων, ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι
• Προσθέστε το λάδι καρύδας και το νερό πολύ σιγά μέχρι να γίνει μια μπάλα
• Βάλτε τη μπάλα σε αντικολλητικό χαρτί, πιέστε την ώστε να πάρει επίπεδο σχήμα
• Καλύψτε τη με μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες. Πριν την χρησιμοποιήσετε αφήστε την σε θερμοκρασία δωματίου για 30′.
• Βάλτε πάνω τα υλικά της αρεσκείας σας
• Ψήστε για 25-30’ μέχρι να πάρει χρώμα η κρούστα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200° C
Για την γέμιση
• Λιώνετε το λάδι καρύδας σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέση προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε τα κρεμμύδια και μια πρέζα αλάτι. Ανακατέψτε καλά
• Μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου τα κρεμμύδια πάρει χρυσό χρώμα και μαλακώσει, περίπου 20-30′
• Αφού τα κρεμμύδια είναι έτοιμα, ανακατέψτε τα καρότα και τις πιπεριές
• Προσθέστε 1 κουταλιά νερό και αυξήστε τη θερμοκρασία. Καλύψτε και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσετε και τα υπόλοιπα υλικά, περίπου 6-8′
• Προσθέστε το καλαμπόκι και το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, 1-2′
• Προσθέστε το κύμινο, την κανέλα, το μπαχάρι και το καγιέν και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1′
• Βγάλτε την κατσαρόλα απο την εστία. Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού και το κόλιαντρο. Προσθέστε κι άλλο αλάτι αν χρειάζεται
• Απλώστε τη γέμιση σε ένα πιάτο και αφήστε την να κρυώσει (μπορείτε να την αφήσετε και όλη νύχτα στο ψυγείο)
• Προθερμάνετε το φούρνο στους 200˚C. Τοποθετείτε την ζύμη σε αντικολλητικό χαρτί. Με ένα δεύτερο χαρτί την απλώνεται σε στρογγυλό σχήμα και γεμίζετε με το μείγμα αφήνοντας περιθώριο κάποια εκατοστά. Έπειτα αγκαλιάζετε την γέμιση με την περισσευουμενη ζύμη
• Αλείψτε με αυγό την ζύμη για να ροδοκοκκινίσει στο ψήσιμο
TiPS!
H τάρτα μπορεί να σερβιριστεί ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορείτε να την αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι 8 ώρες.
..Καλή σας απόλαυση!
_
credits