Τάρτα σοκολάτας με κρέμα βατόμουρου
Ένας υπέροχος συνδυασμός γλυκιάς σοκολάτας και φρέσκων μούρων 👍 Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μούρα που σας αρέσουν περισσότερο στην κρέμα – χρησιμοποιήσαμε σμέουρα.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για την τάρτα:
-180g αλεύρι αμυγδάλου Sukrin (με χαμηλά λιπαρά)
-30g κακάο σε σκόνη
-60g Sukrin Gold
-120g βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα:
-300g φρέσκα ή κατεψυγμένα μούρα
-100g Sukrin Gold
-2 κσ νερό
-2 κρόκοι αυγών
-1 κσ βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ρυθμίστε το φούρνο στους 175 °C
-Ανακατεύετε καλά το αλεύρι αμυγδάλου, τη σκόνη κακάο, το Sukrin Gold και το λιωμένο βούτυρο.
-Λαδώνετε μια μεγάλη ή πολλές μικρές φόρμες για τάρτες. Πιέστε τη ζύμη στη φόρμα με τα δάχτυλά σας.
-Τρυπάτε τη βάση της τάρτας με ένα πιρούνι και ψήνετε για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
-Βράζετε τα μούρα, το Sukrin Gold και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν εντελώς τα μούρα (περίπου 10 λεπτά). Αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσει.
-Ρίξτε το μείγμα σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας και ανακατέψτε μέχρι να γίνει τελείως λείο. Στραγγίστε το μείγμα σε ένα σκεύος να φύγει το πολύ υγρό.
-Χτυπάτε τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν και μετά τους προσθέτετε στο μείγμα των μούρων, ανακατεύοντας καλά όλη την ώρα, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα αυγά. -Ζεσταίνετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα, προσθέστε το βούτυρο και ανακατεύετε όλα τα υλικά καλά.
-Ψύξτε λίγο πριν ρίξετε το μείγμα πάνω από τη βάση της τάρτας. Το Βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει εντελώς η τάρτα.
Φυλάσσετε σκεπασμένο στο ψυγείο για έως και τέσσερις ημέρες. Η βάση μαλακώνει όταν αποθηκεύεται.