Τηγανίτες (ΚΕΤΟ)!
Τηγανίτες χαμηλών υδατανθράκων (κέτο) χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη, με εκδοχή χωρίς αλεύρι ξηρών καρπών ακόμη και για διαβητικούς!
Η συνταγή είναι από το blog της Ειρήνης ketofoodmagic! (Link συνταγής)
* Παραδοσιακά τηγανίζονται με ελαιόλαδο αλλά φυσικά μπορεί να αντικατασταθεί με λάδι καρύδας.
* Για όσους αποφεύγουν τους ξηρούς καρπούς υπάρχουν εναλλακτικές στο τέλος της συνταγής.
* Η σκόνη πρωτεΐνης δεν αντικαθίσταται αφού είναι το μυστικό επιτυχίας αυτής της συνταγής!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για 2 μερίδες
2 Αυγά (μεγάλα)
25 ml Νερό
30 γρ. Αλεύρι αμυγδάλου ή Αλεύρι αμυγδάλου μειωμένων λιπαρών Sukrin
7 γρ.(2 κ.σ) Αλεύρι /ίνες μπαμπού*
10 γρ. (2 κ.σ) Σκόνη Πρωτεΐνης άγευστη (Whey isolate)
20 γρ. Sukrin: 1
1/4 κ.γλ. Αλάτι
50 ml Ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Σε μικρό μπολ χτυπάμε τα αυγά και το νερό με σύρμα χειρός
• Ανακατεύουμε καλά τα στερεά υλικά και ενώνουμε τα δύο μίγματα χτυπώντας για λίγο με το σύρμα
• Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και όταν κάψει ελαφρά ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα ή απλώνουμε το μισό μείγμα κυκλικά σαν σπιράλ
• Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία για να μη καούν
• Γυρίζουμε τις τηγανίτες για να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά
• Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με το υπόλοιπο μείγμα
• Τοποθετούμε σε πιάτο σερβιρίσματος και πασπαλίζουμε με γλυκαντικό και κανέλα ή κέτο σιρόπι ή απλά συνοδεύουμε με κέτο μαρμελάδα
Απολαμβάνουμε!
Σημειώσεις!
• Το αλεύρι αμυγδάλου μπορεί να αντικατασταθεί με ίση ποσότητα αλεύρι ηλιόσπορου ή με 13 γρ. αλεύρι καρύδας
• Το ελαιόλαδο μπορεί να αντικατασταθεί με λάδι καρύδας
• Το αλεύρι μπαμπού μπορεί να αντικατασταθεί με άλλο αλεύρι από ίνες (όπως ίνες βρώμης ή πατάτας)
• Η σκόνη πρωτεΐνης δεν αντικαθίσταται αφού είναι το μυστικό επιτυχίας αυτής της συνταγής!
_
Macros για 1 μερίδα:
Πρωτεΐνη: 15 γρ.
Υδατάνθρακες (net): 1,2 γρ.
Λίπος: 29 γρ.
Ενέργεια: 326 Kcal