Τούρτα Νορβηγίας!
Η Sukrin ως νορβηγική εταιρεία, παρουσιάζει μια εκδοχή της κλασικής τους εθνικής τούρτας χωρίς ζάχαρη και γλουτένη! Είναι μια πραγματικά πολύ νόστιμη τούρτα με αφράτη βάση και μαρέγκα από πάνω που ψήνεται αργά στο φούρνο!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
100gr βούτυρο
80gr Sukrin Gold
4 κρόκοι αυγού
50gr αλεύρι καρύδας Sukrin
100ml κρέμα γάλακτος
1κγ baking powder
1κγ ίνες ψύλλιο
Για τη μαρέγκα:
4 ασπράδια αυγών
120gr Sukrin Icing
Μερικές σταγόνες ξύδι
50gr ψιλοκομμένα αμύγδαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 110°C
• Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη Sukrin μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο
• Προσθέτουμε το αλεύρι καρύδας, το μπέικιν και την κρέμα γάλακτος
• Βάζουμε το μείγμα σε ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί. Το αλεύρι καρύδας απορροφά πολύ υγρό για αυτό αν η σπάτουλα κολλάει βυθίστε την στο νερό
• Χτυπάμε το ασπράδι σε ένα μπολ πολύ καλά και έπειτα ανακατεύουμε με την Sukrin Icing και το ξύδι μέχρι να γίνουν μαρέγκα
• Βάζουμε τη μαρέγκα πάνω στη ζύμη και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα
• Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για μια ώρα και 15 λεπτά. Στο τέλος του χρόνου ψησίματος σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το κέικ για κάποια λεπτά ακόμα
• Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς
• Χωρίζουμε το κέικ στη μέση, βάζουμε τη μια βάση σε πιατέλα, προσθέτουμε σαντιγί ή κάποια κρέμα βανίλιας και έπειτα μια ακόμα βάση
• Διακοσμούμε με φράουλες ή άλλα φρέσκα φρούτα!
_
Διατροφικές πληροφορίες για 100gr:
Θερμίδες 236kcal -υδατάνθρακες 2gr -Φυτικές ίνες 3gr -Λίπος 22gr -Πρωτεΐνη 6gr