Τούρτα σοκολάτα με Brownies!
Σοκολατένιος πειρασμός με βάση τα brownies! Πλούσια και γεμάτη γεύση σοκολατένιου κέικ χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη, χωρίς αυγά! Η απόλυτη vegan εκδοχή χρησιμοποιώντας το μοναδικό Finesse της Sukrin!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για 16 κομμάτια
Για την κρέμα σοκολάτα
220γρ σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
200γρ κρέμα καρύδας
Για τη βάση brownies
250gr αλεύρι αμυγδάλου
30gr ίνες βρώμης
50gr άμυλο ταπιόκας (Tο μεγαλύτερο μέρος του αμύλου ταπιόκας είναι ανθεκτικό άμυλο. Eπομένως περνά το σύστημα χωρίς αύξηση του σακχάρου στο αίμα.)
60-75gr σκόνης κακάο (Eξαρτάται από το πόσο σκούρο το θέλετε)
75gr Finesse
1/2κγ αλάτι
15gr baking powder
90gr λάδι καρύδας λιωμένο
450gr SukrinSIrup gold
2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
150ml νερό
* Προαιρετικά αν το φτιάξετε μόνο ως brownie μπορείτε να βάλετε 20gr ζελατίνη ή 6gr αγάρ αγάρ για να γίνουν οι άκρες πιο κριτσανιστές!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Βάζετε τη σοκολάτα και την κρέμα καρύδας σε μια μικρή κατσαρόλα και λιώνετε σε χαμηλή θερμοκρασία
• Ανακατέψτε συνεχώς έτσι ώστε να μην κολλήσει στο κάτω μέρος!!!
• Την αφαιρούμε από την εστία αλλά ανακατεύουμε περιστασιακά όσο φτιάχνουμε την τούρτα
• Βάλτε το φούρνο στους 170°C αντιστάσεις πάνω-κάτω
• Καλύψτε ένα στρογγυλό ταψί 20-25cm με αντικολλητικό χαρτί
• Ανακατέψτε τα στεγνά υλικά σε ένα μπολ
• Προσθέστε τα υγρά και χτυπήστε καλά ώστε να γίνει ένα αρκετά παχύ μείγμα που να ρέει εύκολα!
• Βάλτε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 45-50 λεπτά ή χωρίστε σε 2 ταψιά και ψήστε για 35-40 λεπτά
• Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς
• Ανακατέψτε ξανά την κρέμα ωστε να γίνει απαλή
•• Για την εκδοχή με 1 ταψί, τοποθετείστε το ⅓ της κρέμας σε μια πιατέλα, απλώστε τη βάση και στη συνέχεια απλώστε όλη την υπόλοιπη κρέμα
•• Για την εκδοχή με 2 ταψιά, τοποθετείστε το ⅓ της κρέμας σε μια πιατέλα, απλώνετε και βάζετε πάνω την πρώτη βάση brownies. Συνεχίζετε εναλλάξ κρέμα και βάση.
_
Διατροφικές πληροφορίες για κάθε κομμάτι:
Θερμίδες 260kcal -Υδατάνθρακες 12gr εκ των οποίων σάκχαρα 0,5gr -Φυτικές ίνες 3gr -Λίπος 22gr -Πρωτεΐνη 6gr