Τραγανές φτερούγες κοτόπουλο με σκόρδο!
Λαχταριστές φτερούγες κοτόπουλο με πικάντικη κρούστα από σκόρδο! Απόλυτα τραγανές και δεν έχουν ίχνος φρυγανιάς! Η απόλυτη συνταγή που δεν θα βγάλετε ποτέ από τη λίστα με τις αγαπημένες σας. Είναι Paleo, χωρίς γλουτένη και είναι καταπληκτική!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για τη μαρινάδα
• 2 κγ κύμινο
• 2 κγ ρίγανη
• 11/2 κγ λευκό πιπέρι
• 11/2 κγ κουρκουμά
• 1 κγ αλάτι
• ½ κγ κόλιανδρο
• ¼ κγ πιπέρι καγιέν
• 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
• χυμό από 2 λάιμ
_
Για τις φτερούγες
• 24 φτερούγες κοτόπουλο
• 60gr αλεύρι απο μανιόκα (cassava)
• 1 κγ cream of tartar
• ½ κγ σόδα
• λίγο λάδι/λίπος για το ταψί
_
Για πιο σκορδάτη γεύση
• 2 επιπλέον σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 2 κσ ελαιόλαδο
_
Για το σερβίρισμα
• ένα πράσινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, λίγο μαϊντανό
• ξύσμα από λάιμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Σε ένα γυάλινο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας
• Βάζετε τις φτερούγες και καλύπτετε όλα τα κομμάτια με τη μαρινάδα. Καλύψτε το μπολ και βάλτε το στο ψυγείο για 15 λεπτά ή όλο το βράδυ
• Προετοιμάστε το μείγμα για πανάρισμα ανακατεύοντας το αλεύρι με την σόδα και την cream of tartar
• Περάστε μια μια τις φτερούγες από το αλεύρι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C για 20 λεπτά, σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί που έχετε αλείψει με λάδι καρύδας
• Χωρίζετε σε 6 κομμάτια
• Παίρνετε ένα κομμάτι ξεχωριστά βάζετε ανάμεσα σε αντικολλητικό χαρτί και φτιάχνετε μια στρογγυλή πίτα
• Αφαιρείτε το πάνω χαρτί πριν το ψήσιμο. Ψήνετε όσες πίτες χωράνε στο ταψί για 5 λεπτά από κάθε πλευρά
• Ετοιμάστε το μείγμα για σκορδάτη γεύση, σε ένα τηγάνι τσιγαρίστε το σκόρδο για 2-3 λεπτά -ανακατεύοντας συνεχώς!
• Τοποθετείτε τις φτερούγες σε πιάτο της αρεσκείας σας και περιχύνετε με το μείγμα σκόρδου
• Προσθέτετε το γαρνίρισμα ακριβώς πριν να το φάτε
TiPS!
Για μια έκδοση autoimmune protocol βάλτε μόνο σκόρδο, ρίγανη, κουρκουμά, αλάτι και χυμό. Τα υπόλοιπα αντικαταστήστε τα με ¼ κγ τζίντζερ.
..Καλή σας απόλαυση!
_
credits