Twix.. Cookies!
TWIX σε.. Cookies! Λαχταριστά μπισκότα με σοκολάτα και καραμέλα! Είναι αγνά, με πραγματικό βούτυρο και αμύγδαλο, χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη και φυσικά low carb!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για τα μπισκότα
• 150gr αλεύρι αμυγδάλου
• 30gr Sukrin Icing (Άχνη)
• 80gr βούτυρο
• ¼ κγ κόμμι χαρουπιού ή ξανθάνη
• ½ κγ βανίλια
• 1 κγ baking powder
• 1 τσιμπιά αλάτι
Για την καραμέλα
• 70gr Tagatesse
• 2 κσ νερό
• 30gr βούτυρο
• 50ml κρέμα γάλακτος
• λίγο αλάτι
Για την επικάλυψη σοκολάτας
• 50gr σοκολάτα 70%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175° C
• Ανακατεύετε το βούτυρο την Sukrin Icing. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά του μπισκότου. Στην αρχή το μείγμα δεν πλάθεται. Έπειτα αποκτά πιο συμπαγή μορφή
• Τα χωρίζετε σε ίσες μπάλες που πιέζετε πάνω σε χαρτί ψησίματος
• Ψήνετε για 10-12 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα οι άκρες
• Αφήνετε να κρυώσουν καλά. -Όσο είναι ζεστά θρυμματίζονται!!
Για την καραμέλα
• Ζεσταίνετε το νερό και διαλύετε το γλυκαντικό. -Δεν ανακατεύετε!!
• Όταν εξατμιστεί το νερό, αρχίζει και καραμελώνει. Προσθέστε την κρέμα και ανακατεύετε
• Αν έχετε θερμόμετρο το αφήνετε να βράσει μέχρι να φτάσει στους 115 βαθμούς. Αλλιώς βυθίστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού του γλυκού στο μείγμα και μετά σε κρύο νερό. Αν η καραμέλα μείνει συμπαγής είναι έτοιμη
• Ρίχνετε την καραμέλα στα μπισκότα
• Λιώνετε τη μισή σοκολάτα σε μπεν μαρί. Όταν η σοκολάτα λιώσει εντελώς προσθέτετε την υπόλοιπη. Ρίχνετε στα μπισκότα
..Καλή σας απόλαυση!
* Η συνταγή έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τα προϊόντα της Sukrin και οι δοσολογίες έχουν μετρηθεί σύμφωνα με αυτά. Αν αντικατασταθεί κάποιο από τα υλικά δεν θα έχει το σωστό αποτέλεσμα.
_
Διατροφικές πληροφορίες (για όλα τα μπισκότα):
Θερμίδες 2223kcal -Υδατάνθρακες 32gr εκ των οποίων σάκχαρα 11gr -Λίπος 177gr -Πρωτεΐνη 34gr -Φυτικές ίνες 15gr