Βασιλόπιτα (κέικ) χωρίς γλουτένη και ζάχαρη!
Πεντανόστιμη, αφράτη και μυρωδάτη βασιλόπιτα (κέικ) χωρίς γλουτένη και ζάχαρη, χρησιμοποιώντας το μοναδικό αλεύρι αμυγδάλου της Sukrin! Το σίγουρο είναι πως θα κλέψει τις εντυπώσεις και θα συζητηθεί!
Η συνταγή δημιουργήθηκε για τη LifeTree από τη σεφ και συνεργάτιδά μας Mika Kitrina (aka Keto Kitchen Ninja).
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
• 370gr αυγά (περίπου 7 αυγά μέτρια)
• 160gr βούτυρο λιωμένο
• 160gr Sukrin Gold
• 120gr αλεύρι αμυγδάλου Sukrin Almond Flour
• 120gr αλεύρι αμυγδάλου κανονικό
• 80gr κονιάκ (ή ότι άλλο υγρό θέλετε)
• 60gr ξύσμα από πορτοκάλι, μανταρίνι και λεμόνι (2 πορτοκάλια, 3 μανταρίνια, 1 λεμόνι περίπου)
• 15gr baking powder
• 2gr αλάτι
• Περίπου 20gr βούτυρο για την φόρμα
• SukrinMelis (άχνη) για το ντεκόρ
• Το λογότυπο και η ημερομηνία έχουν σχεδιαστεί με αμυγδαλόπαστα Sukrin Marsipan.
Και.. 1 κέρμα για φλουρί!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175° C στον αέρα.
• Ανακατεύετε όλα τα υλικά με ένα μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν.
• Βουτυρώνετε καλά τη φόρμα, προσθέτετε το μείγμα και το αφήνετε να σταθεί ένα τέταρτο για να ρουφήξουν οι ίνες των αλεύρων τα υγρά.
• Προσθέτετε το φλουρί!
• Ψήνετε για 30 με 35 λεπτά. Φυλάξτε την σε μια σακούλα ή κάποιο σκεύος κλειστό, έξω από το ψυγείο μέχρι να φαγωθεί.
• Μόλις είναι έτοιμη, πασπαλίζετε με SukrinMelis (άχνη), την κόβετε και σερβίρετε!
Καλή απόλαυση και.. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
* Η συνταγή έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τα προϊόντα της Sukrin και οι δοσολογίες έχουν μετρηθεί σύμφωνα με αυτά. Αν αντικατασταθεί κάποιο από τα υλικά δεν θα έχει το σωστό αποτέλεσμα.