Ζουμερό κέικ σοκολάτας!
Μη ψάξετε αλλού… Είναι αναμφίβολα το πιο νόστιμο και ζουμερό -χωρίς ζάχαρη και γλουτένη- σοκολατένιο κέικ που μπορείτε να φτιάξετε! Μια δοκιμή θα σας πείσει! Θα μας θυμηθείτε!!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για το κεικ:
350ml κεφιρ
2 μεγάλα αυγά
30gr λιωμένο βούτυρο
50gr κοσκινισμένο αλεύρι χωρίς γλουτένη
50gr πλιγούρι βρώμης (ή άλλο χοντρό αλεύρι)
50gr κακάο
1κγ baking soda
100gr sukrin +
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
40gr λιωμένο βούτυρο
50gr Sukrin Sirup Gold
100gr τυρί κρέμα
70gr Sukrin gold
20gr κακάο
1κσ καφε
1 πρέζα αλάτι
1κσ βανίλια για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Ανακατέψτε τα ξηρά υλικά. Χτυπήστε ελαφρά στο μίξερ το κεφίρ με τα αυγά. Προσθέτετε τα ξηρά υλικά και τέλος το βούτυρο
• Βάζετε το μείγμα σε ταψί 20χ30cm το οποίο έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί
• Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20-24 λεπτά. Ελέγχετε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί στη μέση
• Χτυπήστε ελαφρά όλα τα υλικά της επικάλυψης εκτος του τυριού.Προσθέστε το τυρί και ανακατέψτε
• Απλώνετε σε κέικ που έχει κρυώσει πλήρως