PRINT

Η επίδραση της ερυθριτόλης στην υγεία των δοντιών

Μια σημαντική έρευνα δημοσιεύτηκε το 2013, για τα οφέλη της κατανάλωσης ερυθριτόλης όσον αφορά την υγεία των δοντιών.

Η μελέτη αφορά την χρήση της σε περίοδο τριών ετών, από παιδιά αρχικής ηλικίας 7-8 ετών.
Τα παιδιά χωρίστηκαν σε 3 ομάδες και κατανάλωναν καραμέλες απο ερυθριτόλη, ξυλιτόλη και σορβιτόλη.

Η οδοντική πλάκα των ατόμων που έλαβαν ερυθριτόλη περιελάμβανε σημαντικά (ρ <0,05) χαμηλότερα επίπεδα οξικού οξέος και προπιονικού οξέος, από ότι τα άτομα που έλαβαν ξυλιτόλη ή σορβιτόλη. Τα επίπεδα γαλακτικού οξέος ακολουθούσαν εν μέρει το ίδιο μοτίβο.
Η κατανάλωση ερυθριτόλης γενικά συσχετίστηκε με σημαντικά χαμηλότερες (p <0,05) μετρήσεις στρεπτόκοκκων, σιελογόνων και μεταλλαγμένων πλακών σε σύγκριση με τις άλλες ομάδες. Δεν παρατηρήθηκε καμία αλλαγή στα επίπεδα σιαλογικού Lactobacillus.

Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη έρευνα εδώ
Μια ακόμα ενδιαφέρουσα έρευνα, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

* * *
Τα φυσικά γλυκαντικά της Sukrin είναι από ερυθριτόλη. Δείτε τα προϊόντα εδώ!

* * *

04.07.2018 ΜΕΛΕΤΕΣ
Διαβάστε επίσης
ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ