PRINT

Καπρυλικό οξύ (C8): 7 λόγοι για τους οποίους χρειάζεστε το MCT

Το καπρυλικό οξύ, γνωστό και ως C8 ή οκτανοϊκό οξύ, είναι ένα τριγλυκερίδιο μέσης αλυσίδας (MCT) που βρίσκεται στο λάδι καρύδας, στο έλαιο MCT και στο μητρικό γάλα.
Σε αντίθεση με άλλα MCT που περιέχουν 10 ή 12 άνθρακες, η πιο κοντή “ουρά” του C8 σημαίνει ότι το σώμα μπορεί να το διασπάσει και να απορροφήσει τα οφέλη του πιο γρήγορα. Μόλις καταναλωθεί, το C8 χωνεύεται αμέσως και μετατρέπεται σε κετόνες.

Το καπρυλικό οξύ είναι συστατικό του ελαίου MCT, με τον ίδιο τρόπο που το λάδι MCT είναι ένα από τα συστατικά του λαδιού καρύδας. Ωστόσο, ανάλογα με τη διαδικασία εκχύλισης, ορισμένα MCT μπορεί να περιέχουν πολύ υψηλότερες συγκεντρώσεις καπρυλικού οξέος.

Το καπρυλικό οξύ έχει μια εντυπωσιακή ποικιλία μοναδικών πλεονεκτημάτων που το ξεχωρίζουν:

1. Καταπολεμά τις μυκητιασικές & βακτηριακές λοιμώξεις, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα

2. Ενισχύει την απώλεια βάρους, καθώς αυξάνει την ενεργειακή δαπάνη βοηθώντας το σώμα να κάψει περισσότερο λίπος και έχει σημαντική επίδραση στην ορμόνη της πείνας που αυξάνει την όρεξη. Ακόμη, αυξάνει τα επίπεδα της λεπτίνης στο σώμα και ειδοποιεί τον εγκέφαλο ότι επήλθε κορεσμός.

3. Καταπραΰνει τις φλεγμονώδεις πεπτικές διαταραχές μειώνοντας τη φλεγμονή στο έντερο και σκοτώνοντας επιβλαβή βακτήρια στο μικροβίωμα του εντέρου.

4. Αυξάνει την παραγωγή κετονών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον εγκέφαλο αντί για γλυκόζη. Επιπλέον, τα λιπαρά οξέα από το C8 χρησιμοποιούνται ως καύσιμο για πολλά κύτταρα σε όλο το σώμα για τη βελτίωση της φυσικής απόδοσης.

5. Αντιμετωπίζει παθήσεις του δέρματος & την ακμή

6. Καταπολεμά τις μολύνσεις μυκήτων & την Candida. Επιπλέον, η χρήση του σαν στοματικό διάλυμα μπορεί να θεραπεύσει τις στοματίτιδες.

7. Μειώνει τη χοληστερόλη

Ενώ το MCT είναι ήδη ένα έλαιο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, η χρήση ενός πλούσιου σε C8 προσφέρει υψηλότερη συγκέντρωση από τα οφέλη του καπρυλικού οξέος για την υγεία.
Μπορείτε να το προσθέσετε στον καφέ, στο σμούθι αλλά και να το πιείτε απευθείας!

Βρες το εδώ!

08.05.2023 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Διαβάστε επίσης
06.03.2024 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
06.03.2024 ΜΕΛΕΤΕΣ
ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ