PRINT

Νέο πρωτοποριακό προϊόν! DAOfood® Plus!

Το DAOfood® Plus είναι ένα συμπλήρωμα που χρησιμοποιείται στη διατροφική αντιμετώπιση της ανεπάρκειας DAO, του ενζύμου που διασπά την ισταμίνη στο σώμα μας.

Η ανεπάρκεια του στον οργανισμό εκδηλώνεται με ένα μεγάλο πλήθος συμπτωμάτων. Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν κατα μέσο όρο τρία από αυτά τα συμπτώματα, με επικρατούσα την ημικρανία.

Τα συχνότερα συμπτώματα είναι
• Ημικρανία και άλλοι αγγειακοί πονοκέφαλοι.
• Διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος, ειδικά εκείνες που σχετίζονται με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, όπως δυσκοιλιότητα, διάρροια, κορεσμός, μετεωρισμός ή πρησμένο συναίσθημα.
• Δερματολογικές διαταραχές όπως ξηρό δέρμα, ατοπία ή ψωρίαση.
• Πόνοι στους μαλακούς ιστούς συνήθως διαγιγνώσκονται ως ινομυαλγία.
• Χρόνια κόπωση.
• Στην παιδική ηλικία και στην εφηβεία, η ανεπάρκεια DAO έχει συνδεθεί με ΔΕΠΥ (ADHD).
• Βρογχικό άσθμα, συριγμός, αναπνευστικές διαταραχές.

Ανεπάρκεια DAO έχει επίσης βρεθεί ορισμένες παθήσεις του εντέρου όπως ελκώδη κολίτιδα και νόσο του Crohn, η με χρόνια λήψη φαρμάκων.

Το DAOfood® Plus αποτελείται από 60 κάψουλες με γαστροανθεκτικά σφαιρίδια
Κάθε κάψουλα περιέχει:
• 2 σφαιρίδια με ένζυμο Diamino Oxidase λευκού / μπεζ χρώματος 22000HDU : δρα μεταβολίζοντας την ισταμίνη των τροφίμων στο έντερο.
• 1 κίτρινο σφαιρίδιο κουερσετίνης: Η κουερσετίνη είναι ένα γνωστό φλαβονοειδές με αντιισταμινικές ιδιότητες, δρα ως επικουρικό για τη θεραπεία αυξάνοντας τον μεταβολισμό της προσλαμβανόμενης ισταμίνης.
• 1 πορτοκαλί / καφέ σφαιρίδιο βιταμίνης C: Η βιταμίνη C δρα αυξάνοντας την αντιισταμινική δράση του ενζύμου DAO και της κουερσετίνης.

Η πρωτοποριακή τεχνολογία Eficaps® από κάψουλες με γαστροανθεκτικά σφαιρίδια, επιτρέπει την σταδιακή απελευθέρωση των συστατικών ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη χρήση τους.
Δείτε εικόνα 01.

Το DAOfood® Plus δεν περιέχει αλλεργιογόνα, γλουτένη, λακτόζη ή ισταμίνη – Δεν έχουν παρατηρηθεί παρενέργειες κατα τη χρήση του.

 
ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ!

Τρόπος χρήσης
Πάρτε 1 κάψουλα με λίγο νερό 20 λεπτά πριν από τα γεύματα ( μέχρι 3 φορές την ημέρα). Εάν δεν μπορείτε να το καταπιείτε ολόκληρο, μπορείτε να το ανοίξετε και να πάρετε τα σφαιρίδια μέσα σε αυτό, πρέπει να τα καταπιείτε ολόκληρα χωρίς μάσημα ή σπάσιμο.

* Εάν ο γιατρός σας ή και ο διατροφολόγος σας συμβουλεύει να μην πάρετε κουερσετίνη και βιταμίνης C, μπορείτε να ανοίξετε την κάψουλα και να αφαιρέσετε το κίτρινο σφαιρίδιο και / ή το πορτοκαλί / καφέ σφαιρίδιο αντίστοιχα. Η απόσυρσή της δεν θέτει σε κίνδυνο την αποτελεσματικότητα της θεραπείας ως βοηθητικών συστατικών.

Λειτουργία ισταμίνης  – Δείτε εικόνα 02.

Η ισταμίνη είναι ένα μόριο που υπάρχει σε όλα τα τρόφιμα της καθημερινής διατροφής, που εμφανίζεται επίσης ενδογενώς στο σώμα και είναι ο μεσολαβητής πολλών βιολογικών διεργασιών όπως φλεγμονή, αλλεργίες, εκκρίσεις γαστρικού οξέος, νευροδιαμόρφωση και ρύθμιση της ανοσολογικής λειτουργίας.

Υπό κανονικές συνθήκες, η προσλαμβανόμενη ισταμίνη διασπάται από το ένζυμο Diamino Oxidase (DAO) στο λεπτό έντερο.

Το πρόβλημα – Δείτε εικόνα 03.

Εάν η μεταβολική δραστηριότητα του ενζύμου DAO μειωθεί (λόγω γενετικών, φαρμακολογικών και / ή παθολογικών παραγόντων), η ισταμίνη που λαμβάνεται δεν μπορεί να διαλυθεί και περνά μέσω του εντερικού βλεννογόνου στην κυκλοφορία προκαλώντας την εμφάνιση γαστρεντερικών, δερματικών, νευρολογικών και μυϊκών συμπτωμάτων.

Η λύση – Δείτε εικόνα 04.

Το DAOfood ® Plus παρέχει την πρόσληψη εξωγενούς DAO που είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση του μεταβολισμού της ισταμίνης, επιτρέποντας τη διατροφική αντιμετώπιση της εμφάνισης γαστρεντερικών, δερματικών, νευρολογικών και μυϊκών συμπτωμάτων. Το 67% των περιπτώσεων του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου (IBS) καθώς και το 87% της ημικρανίας προκαλούνται από ανεπάρκεια DAO και η χορήγηση συμπληρώματος DAO επιτρέπει τη διατροφική διαχείριση των συμπτωμάτων τους.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ!

24.05.2021 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Διαβάστε επίσης
08.11.2023 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Χωρίς γλουτένη Χαμηλών υδατανθράκων Χωρίς ζάχαρη

Κλασσική κρεμ μπρουλέ ΧΩΡΙΣ ζάχαρη

Η κλασσική Crème brûlée με υλικά Sukrin, εμπνευσμένη από τον διατροφολόγο Καραμανίδη Βασίλη! Μπορείτε να τον βρείτε στο instagram: @vkaramanidis_dietitian και στη σελίδα του διατροφολογικού κέντρου https://vknutrition.gr/… Read More

ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ