PRINT

Τι είναι η διατομική γη και ποια τα οφέλη της;

Η διατομική γη (γη διατομών DE) είναι μια φυσική ιζηματογενής πέτρα με κοκκώδη δομή πλούσια σε διοξείδιο του πυριτίου (93%). Επειδή αυτό το υλικό είναι αρκετά μαλακό για να διασπαστεί σε σκόνη, μπορεί εύκολα να καταποθεί ή να χρησιμοποιηθεί τοπικά με πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

Η βρώσιμη διατομική γη (human/food grade) αποτελείται από απολιθωμένα υπολείμματα διατόμων, μια μεγάλη ομάδα μικροοργανισμών που βρίσκονται σε τεράστιους ωκεανούς. Αυτά τα διάτομα είναι εκατομμυρίων ετών και διαθέτουν πολλά σημαντικά ιχνοστοιχεία, καθιστώντας τα ένα ισχυρό εργαλείο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να ενισχύσουμε την υγεία και την ευημερία μας.


Ποια τα οφέλη της διατομικής γης για την υγεία;

1. ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ, ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ
Το διοξείδιο του πυριτίου στη διατομική γη συμβάλει στην υγεία των δοντιών, των οστών και βοηθά την ευκαμψία των αρθρώσεων. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2007  στο  The Journal of Nutrition, Health and Aging , το πυρίτιο είναι ευεργετικό για την υγιή οστική μάζα και τον συνδετικό ιστό. Η γή διατομών δεν υποστηρίζει απλά φυσιολογικές μεταβολικές διεργασίες, αλλά έχει επίσης μετρήσιμη επίδραση στην οστική πυκνότητα. Η προσθήκη γης διατομών στην καθημερινή διατροφή σας μπορεί να έχει σημαντικές θετικές επιδράσεις στην αντοχή και λειτουργία του σκελετού, βοηθώντας, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας της σε πυρίτιο στην πρόληψη και θεραπεία παθήσεων των οστών και των συνδετικών ιστών όπως η οστεοπόρωση.

2. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΥΧΙΑ

Η κατανάλωση διατομικής γης μπορεί να βοηθήσει στην προστασία και την ενίσχυση των μαλλιών και των νυχιών σας. Το διοξείδιο του πυριτίου είναι γνωστό για το θετικό αποτέλεσμα που έχει στα μαλλιά και τα νύχια, βοηθώντας στην προστασία του τριχωτού της κεφαλής από μυκητισιακές λοιμώξεις. Είτε έχετε συγκεκριμένα προβλήματα με πιτυρίδα ή τριχόπτωση, ή απλά θέλετε να αυξήσετε τη δύναμη και τη λάμψη των μαλλιών και των νυχιών σας, η διατομική γη human/food grade είναι ισχυρός σύμμαχος.

3. ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ

Η διατομική γη human/food grade μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των επικίνδυνων παρασίτων. Η σύνθεση και η χαμηλή πυκνότητα αυτού του προϊόντος είναι ιδανικά για τη θανάτωση και την αποβολή των παρασίτων από το σώμα σας, με τα μικρότερα εντερικά παράσιτα να απομακρύνονται άμεσα και τα μεγαλύτερα παράσιτα στον πεπτικό σωλήνα να κόβονται πριν αποβληθούν. Λόγω του μικρού μεγέθους του διοξειδίου του πυριτίου στη γη διατόμων, αυτό το υλικό δεν θα βλάψει τα ευεργετικά βακτηρίδια του εντέρου σας.

Η διατομική γη έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα για τη θεραπεία παρασίτων στα ζώα και τα κατοικίδια ζώα, ενώ τα υψηλής ποιότητας υλικά αποδεικνύονται εξίσου ευεργετικά για τον έλεγχο των παρασίτων στους ανθρώπους. Σύμφωνα με μια μελέτη που  δημοσιεύθηκε στην  Εφημερίδα της Oxford της Poultry Science , η γη διατόμων έχει τη δυνατότητα να είναι μια αποτελεσματική μακροχρόνια θεραπεία για τον έλεγχο και την εξάλειψη των παρασίτων.

4. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΣΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Τα οφέλη από τη γη διατόμων εμφανίζονται σε όλο το πεπτικό σύστημα, καθώς η σύνθεση αυτού του υλικού αποδεικνύεται χρήσιμη για τον καθαρισμό των εντέρων και του πεπτικού συστήματος. Το διοξείδιο του πυριτίου μπορεί να είναι επωφελές για την απομάκρυνση μιας σειράς βαρέων μετάλλων και άλλων τοξινών, καθώς και για την εξάλειψη των εντερικών σκουληκιών, των εντερικών παρασίτων και άλλων επικίνδυνων μικροοργανισμών. Το διοξείδιο του πυριτίου μειώνει τη συσσώρευση των αποβλήτων και βελτιώνει την υγεία του εντέρου και  τις γαστρεντερικές διαταραχές.

5. ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΦΟΥΣΚΩΜΑ, ΤΟΝ ΜΕΤΕΩΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΕΡΙΑ

Η διατομική γη βοηθά στον καθαρισμό και την αποτοξίνωση του ανθρώπινου σώματος απο κακά βακτηρίδια, βοηθώντας σας στην εξάλειψη των ενοχλητικών φουσκωμάτων, του μετεωρισμού και των ανεπιθύμητων αερίων. Έχει βρεθεί ότι εξαλείφει ορισμένους επιβλαβείς οργανισμούς όπως οι σκωμωδίες και τα ακάρεα που επηρεάζουν το πεπτικό σύστημα.

6. ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

Η διατομική γη συμβάλλει στη βελτίωση του πεπτικού σας συστήματος μέσω του καθαρισμού του εντέρου,  διευκολύνοντας έτσι την απορρόφηση των βασικών θρεπτικών ουσιών και μετάλλων. Το πυρίτιο είναι ένα σημαντικό και φυσικό ιχνοστοιχείο στο ανθρώπινο σώμα, με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτού του υλικού που προέρχεται από τη διατροφή μας. Η παρουσία πυριτίου στα περισσότερα ανθρώπινα κύτταρα και στους πρωτόγονους οργανισμούς υποδηλώνει ότι μπορεί να έχει έναν ουσιαστικό βιολογικό ρόλο σε όλους τους οργανισμούς. Η βιοδιαθεσιμότητα του διοξειδίου του πυριτίου έχει βρεθεί ότι βελτιώνει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και τροποποιεί την απόδοση και το περιεχόμενο των θρεπτικών ουσιών.

7. ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΟΡΜΟΝΩΝ

Το πυρίτιο έχει βρεθεί ότι ρυθμίζει την ισορροπία μεταξύ μαγνησίου και ασβεστίου στο σώμα, που απαραίτητη για τη διατήρηση υγιών ορμονών.

Το διοξείδιο του πυριτίου επηρεάζει όλες τις ορμόνες σας, συμπεριλαμβανομένου του θυρεοειδούς σας, και μαζί με το σελήνιο βοηθάει τον μεταβολισμό της θυρεοειδικής ορμόνης.

8. ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

Το διοξείδιο του πυριτίου βοηθά να κρατήσετε τις αρτηρίες και τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων εύκαμπτες και ισχυρές ώστε να υποστηρίζουν τη συνολική καρδιακή κατάσταση. Σύμφωνα με την έρευνα, το διοξείδιο του πυριτίου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και αθηροσκλήρωσης, που μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιακές προσβολές.

Η αρτηριοσκλήΗ αθηροσκλήρυνση είναι ο γενικότερος όρος για μια σειρά παθήσεων των αγγείων οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα το εξής. Την σκλήρυνση και την πάχυνση του αρτηριακού τοιχώματος με συνέπεια την απώλεια της ελαστικότητας του και την στένωση του εσωτερικού αυλού. Το διοξείδιο του πυριτίου που βρίσκεται στη διατομική γη βοηθά στην ενίσχυση των φλεβών και των αρτηριών του σώματος μέσω του  σχηματισμού ελαστίνης και κολλαγόνου.

9. ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Τα οφέλη της διατομικής γης για την υγεία επηρεάζουν ολόκληρο το σώμα. Η καλύτερη  υγεία των εντέρων και χαμηλότερα επίπεδα φλεγμονής που εξασφαλίζει, βοηθούν στην προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Σύμφωνα με την έρευνα, το διοξείδιο του πυριτίου στη διατομική γη βοηθά στην ενίσχυση της παραγωγής των αντισωμάτων και των αντιγόνων που χρειάζεται το ανοσοποιητικό σύστημα για την καταπολέμηση λοιμώξεων. Αυτό σημαίνει ότι είναι απλή – ταχύτερη και αποτελεσματικότερη θεραπεία από κρυολογήματα, γρίπη, λοίμωξη και ασθένεια.

10. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ

Το κολλαγόνο είναι η κύρια δομική πρωτεΐνη που βρίσκεται στο δέρμα και σε άλλους συνδετικούς ιστούς, με αυτή την πρωτεΐνη επίσης να χρησιμοποιείται τακτικά σε καλλυντικές χειρουργικές θεραπείες. Το διοξείδιο του πυριτίου που βρίσκεται στη γη διατόμων είναι σημαντικό για την παραγωγή και συντήρηση του κολλαγόνου, το οποίο βοηθά επίσης στην επούλωση του εντέρου, στη διατήρηση υγιούς δέρματος και στη βελτίωση της αντοχής των μαλλιών. Σύμφωνα με την έρευνα, το διοξείδιο του πυριτίου προκαλεί σημαντική αύξηση των επιπέδων κολλαγόνου μεταξύ 13% και 19% σε σύγκριση με μια ομάδα ελέγχου.

11. ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ ΒΑΡΕΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ

Η συσσώρευση αλουμινίου στο σώμα είναι μια ιδιαίτερα μεγάλη ανησυχία που συχνά οδηγεί σε τοξικότητα αλουμινίου, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πολλές ασθένειες. Το διοξείδιο του πυριτίου που βρίσκεται στη διατομική γη διαθέτει  ιδιότητες αποτοξίνωσης βαρέων μετάλλων που μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης ασθένειας Alzheimer και άλλων καταστάσεων που μπορεί να προκύψουν από  μακροχρόνια δηλητηρίαση από αλουμίνιο.

12. ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΛΗΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΥΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΑΥΜΑΤΟΣ

Το διοξείδιο του πυριτίου και άλλα μέταλλα που βρέθηκαν στη διατομική γη διεγείρουν την ταχεία επανεμφάνιση του κατεστραμμένου δερματικού ιστού. Σύμφωνα με την έρευνα, το διοξείδιο του πυριτίου συνδέεται ολοκληρωτικά με τους συνδετικούς ιστούς γύρω από το σώμα και διαδραματίζει σημαντικό διαρθρωτικό ρόλο στην επούλωση και την ανάπτυξη.

13. ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Το πυρίτιο και πολλά άλλα μέταλλα που βρίσκονται στη γη διατόμων είναι γνωστό ότι επηρεάζουν την ελαστικότητα του δέρματος. Η διατομική γη βοηθά λοιπον στην διατήρηση της νεανικότητας του δέρματος.

14. ΒΟΗΘΑ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΤΟΥ ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Η τακτική χρήση διατομικής γης μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των πολύτιμων λίθων των νεφρών και να θεραπεύσει λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Τα υψηλά επίπεδα μαγνησίου και άλλων ορυκτών που βρίσκονται στη γη διατόμων μπορούν να λειτουργήσουν ως φυσικά διουρητικά, τα οποία μπορεί να αυξήσουν την απέκκριση των ούρων και να βοηθήσουν στην προώθηση της φυσιολογικής λειτουργίας στο ουροποιητικό σύστημα. Σύμφωνα με μια μελέτη, τα συμπληρώματα μαγνησίου μπορούν να μειώσουν τη σοβαρότητα και την υποτροπή των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος.

15. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟΠΙΚΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Το πυρίτιο είναι ένα από τα σημαντικότερα ορυκτά στη Γη και το δεύτερο πιο άφθονο στοιχείο του φλοιού της Γης με ποσοστό 28%. Ενώ το μεγαλύτερο μέρος του πυριτίου που υπάρχει στα πυριγενή και ιζηματογενή πετρώματα δεν διαλύεται εύκολα, η γη διατόμων είναι μια αξιοσημείωτη εξαίρεση.

Η γη διατομών μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο εσωτερικά όσο και τοπικά ως ένα εξαιρετικό απολεπιστικό για το δέρμα. Ενώ η διατομική γη human/food grade θεωρείται γενικά ότι είναι απολύτως ασφαλής για κατανάλωση, όταν το χρησιμοποιείτε ως προϊόν ομορφιάς, κάποιοι συμβουλεύουν να μην αναπνέονται τα λεπτά σωματίδια.

16. ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΤΑΓΜΑΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

Το διοξείδιο του πυριτίου είναι γνωστό ότι αυξάνει τον όγκο και τη μάζα των οστών, άρα αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους βελτίωσης της υγείας των οστών και των συνδετικών ιστών και τη  μείωση του κινδύνου καταγμάτων οστών.

17. ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΕΝΔΟΚΡΙΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Το πυρίτιο είναι ικανό να  ελέγχει το μεταβολισμό σε διάφορους ενδοκρινείς αδένες. Η γήρανση και η κακή υγεία συχνά οδηγούν σε μειωμένη απορρόφηση του διοξείδιου του πυριτίου και ανεπαρκή ή μειωμένη ορμονική ή θυρεοειδική δραστηριότητα.

18. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝΟΙΑΣ

Η υψηλή περιεκτικότητα σε διοξείδιο του πυριτίου, μαζί με άλλα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου άνοιας. Σύμφωνα με την έκθεση του 2009 που δημοσιεύθηκε στο  American Journal of Epidemiology , το διοξείδιο του πυριτίου μπορεί να απορροφηθεί για να εξουδετερώσει τις επιζήμιες επιπτώσεις του αλουμινίου στο πόσιμο νερό.

Στη μελέτη, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το ορυκτό πυρίτιο μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου άνοιας που προκαλείται από αλουμίνιο σε ηλικιωμένους ασθενείς.

19. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΤΟΥ ALZHEIMER

Σύμφωνα με μια μελέτη του Christopher Exley, κορυφαίου επιστήμονα για το θέμα της τοξικότητας του αλουμινίου, το πυρίτιο που διαλύεται στο νερό μπορεί να χηλίσει το αλλοίωση του αλουμινίου από το σώμα χωρίς να έχει επιβλαβείς επιδράσεις σε άλλα ευεργετικά μέταλλα.

20. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗΣ

Το πυρίτιο και άλλα μέταλλα που είναι γνωστό ότι επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς και την αρτηριακή πίεση.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 1998 που  δημοσιεύθηκε στην  Ευρωπαϊκή Εφημερίδα της Ιατρικής Έρευνας , η κατανάλωση διατομικής γης τρεις φορές την ημέρα για οκτώ εβδομάδες βρέθηκε ότι βελτιώνει τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων σε υγιή άτομα.

21. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑ-ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΙΑΚΗΣ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ

Το διοξείδιο του πυριτίου είναι γνωστό ότι βελτιώνει την ποιότητα των οστών και έτσι βοηθά στην πρόληψη και διαχείριση της  μετα-εμμηνοπαυσιακής οστεοπόρωσης.

_
Βρείτε το εδώ!

_
Διαβάστε συμβουλές και TiPS! για το πως να καταναλώσετε την διατομική γη!

 

_
Πηγή

05.06.2019 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Διαβάστε επίσης
06.03.2024 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
06.03.2024 ΜΕΛΕΤΕΣ
ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ