Κέικ μαρμπρέ με κρέμα γάλακτος!
Το κλασικό σε όλους μας κέικ μαρμπρέ σε μια Low carb εκδοχή, χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη, με πλούσια γεύση χάρη στο τυρί κρέμα. Δοκιμάστε το και με κρέμα καρύδας αν κάνετε αποχή από γαλακτοκομικά!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για 12 μερίδες
1 κούπα τυρί κρέμα
85gr μαλακό βούτυρο
3/4 φλ Sukrin Monk Fruit
2 κγ Εκχύλισμα βανίλιας
6 αυγά
225gr Αλεύρι αμυγδάλου
½ κούπα Αλεύρι καρύδας
1 κσ Baking powder
½ κγ xanthan gum
3 κσ Κακάο
¼ κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C και λαδώστε μια φόρμα για κέικ
• Βάλτε στο μίξερ το βούτυρο, το τυρί κρέμα και την Sukrin Monk fruit και χτυπήστε σε μεσαία προς υψηλή ταχύτητα
• Προσθέστε τα αυγά, τη βανίλια, το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι καρύδας, το xanthan gum και το baking powder. Χτυπήστε τα σε μεσαία ταχύτητα να ανακατευτούν καλά
• Βάλτε σε ένα ξεχωριστό μπολ το ⅓ του μείγματος και προσθέστε την σκόνη κακάο και το τυρί κρέμα. Ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν καλά
• Βάζετε στη φόρμα μια κουταλιά από τα 2 μείγματα εναλλάξ και στη συνέχεια στροβιλίστε ένα μαχαίρι μέσα στο μείγμα ώστε να αναμειχθούν
• Χτυπήστε καλά την φόρμα για να γίνει ίσια η επιφάνεια
• Ψήστε για 60-75 λεπτά, ανάλογα το βάθος της φόρμας. Στο κέντρο πρέπει να το αισθάνεστε σταθερό και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι!
• Αφήστε τη φόρμα να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά πάνω στο ταψί και αφαιρέστε τη προσεκτικά
• Βάλτε το κέικ πάνω σε σχάρα να κρυώσει εντελώς
Φυλάσσονται σε σκεπασμένο δοχείο ή τυλιγμένο με μεμβράνη έως και 7 μέρες
..Γιάμι!
_
Διατροφικές πληροφορίες για κάθε μερίδα:
Θερμίδες 309kcal -καθαροί υδατάνθρακες 4,6gr -Λίπος 27,6gr -Πρωτεΐνη 9,7gr