Λουκουμάδες αλά ΚΕΤΟ!
Λουκουμάδες στην Ελληνικήν, lokma στην Αραβικήν, doughnut (donut) στη Δύση! Όπως και να τα πεις είναι ένα πεντανόστιμο γλύκισμα, ότι πρέπει για επιδόρπιο!
Η συνταγή μας δεν έχει γλουτένη, ούτε ζάχαρη και είναι χαμηλών υδατανθράκων, ότι πρέπει για όσους ακολουθούν ΚΕΤΟ διατροφή! Φτιάξτε και εσείς αφράτα, πεντανόστιμα donut με γεύση βανίλιας και απολαύστε τα χωρίς ενοχές!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
(για 14 donuts)
100gr Αλεύρι αμυγδάλου
75gr λάδι καρύδας ή βούτυρο
50gr Sukrin monk fruit
3 αυγά
2 κσ κρέμα γάλακτος ή κρέμα καρύδας
1 κγ baking powder
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς κελσίου
• Λιώστε το βούτυρο!
• Σε μπολ -ή μίξερ- ανακατεύετε το βούτυρο με την κρέμα και το γλυκαντικό μέχρι να γίνει αφράτο
• Προσθέστε τα αυγά και την βανίλια και συνεχίστε το ανακάτεμα
• Προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου και το baking και ανακατέψτε
• Λαδώνετε τη φόρμα για donuts καλά και βάζετε σε κάθε θήκη μια κουταλιά της σούπας. ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην υπερχειλίσετε γιατί φουσκώνει!
• Ψήστε για 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα
• Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα βγάλετε από την θήκη
• Κυλήστε τα πάνω στην Sukrin Monk!
..Γιάμι!
* Η συνταγή έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τα προϊόντα της Sukrin και οι δοσολογίες έχουν μετρηθεί σύμφωνα με αυτά. Αν αντικατασταθεί κάποιο από τα υλικά δεν θα έχει το σωστό αποτέλεσμα.
_
Διατροφικές πληροφορίες (για κάθε donut):
Θερμίδες 111kcal -Υδατάνθρακες 1.9gr εκ των οποίων σάκχαρα 0.3gr και φυτικές ίνες 0.9gr -Λίπος 10.4gr -Πρωτεΐνη 3.6gr