Μπισκότα καραμέλας με αλεύρι αμυγδάλου!
Λαχταριστά μπισκότα καραμέλας χωρίς ζάχαρη, και με ελάχιστους υδατάνθρακες! Η συνταγή περιέχει λίγα και απλά υλικά και απογειώνεται με το σιρόπι Καραμέλας της Sukrin!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για 12 μπισκότα
Για την καραμέλα
55gr βούτυρο
6 κσ SukrinSirup Caramel
Για τα μπισκότα
1 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
¼ φλιτζάνι Sukrin Gold
42gr μαλακό βούτυρο
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Λιώνετε το βούτυρο με το σιρόπι σε μέτρια θερμοκρασία σε μια κατσαρόλα, ανακατεύοντας κάθε τόσο
• Αφήστε στην άκρη την καραμέλα να κρυώσει και προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς
• Κάντε την Sukrin Gold πούδρα σε ένα μύλο του καφέ η μπλέντερ (το βήμα αυτό δεν είναι απαραίτητο αλλά θα δώσει καλύτερη υφή στο μπισκότο)
• Βάζετε το βούτυρο και την Sukrin Gold στο μίξερ και χτυπάτε μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο
• Προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου, τη βανίλια και ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μαλακή ζύμη
• Σχηματίστε έναν κορμό και κόψτε τον σε 4 κομμάτια. Έπειτα κάθε κομμάτι το κόβετε στα 3 έτσι ώστε να σχηματιστούν 12 ίσου μεγέθους κομμάτια!
• Σχηματίστε μια μπάλα με το κάθε κομμάτι και τοποθετήστε το σε ένα ταψί για μπισκότα
• Με τον αντίχειρά σας ή μια στρογγυλή λαβή σχηματίστε ένα βαθούλωμα στο κέντρο του κάθε μπισκότου
• Ψήστε για 10 λεπτά και βγάλε αμέσως από το φούρνο. Όσο είναι ζεστά τα μπισκότα ξανασχηματίζετε το βαθούλωμα και τα αφήνετε να κρυώσουν
• Μόλις κρυώσουν με ένα κουταλάκι του γλυκού γεμίζετε προσεκτικά το βαθούλωμα με καραμέλα.
Φυλάσσονται σε δοχείο με καπάκι έως και μια εβδομάδα!
..Γιάμι!
_
Διατροφικές πληροφορίες (για κάθε μπισκότο):
Θερμίδες 124kcal -καθαροί υδατάνθρακες 1,3gr -Λίπος 11,1gr -Πρωτεΐνη 1,9gr