Ψωμί με σουσάμι (ΚΕΤΟ)!
Αφράτο, βουτυρένιο και νόστιμο ψωμάκι με αλεύρι σουσαμιού, χωρίς γλουτένη! Είναι κατάλληλο για διατροφή χαμηλών υδατανθράκων, όπως η ΚΕΤΟ.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
(Για περίπου 15 μερίδες)
• 70gr λάδι καρύδας ή βούτυρο αγελάδας
• 200gr νερό
• 100gr Sukrin Sesame Flour
• 40gr Ψύλλιο
• 80gr Αλεύρι Αμυγδάλου
• 140gr ασπράδι αυγού
• 40gr σουσάμι ολόκληρο
• 15gr Sukrin Gold
• 12gr Baking Powder
• 5gr Αλάτι
Για το ντεκόρ
• 30gr ασπράδι αυγού
• 20gr σουσάμι ολόκληρο
• 15gr παπαρουνόσπορο
• 15γρ ηλιόσπορο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C σε αέρα
• Ζεσταίνετε το νερό μαζί με το βούτυρο ή το λάδι καρύδας ώστε να λιώσει
• Ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτετε το νερό με το λίπος
• Αφήνετε 15 λεπτά να ρουφήξει το ψύλλιο τα υγρά
• Βάζετε τη ζύμη σε μια φόρμα του κέικ με λαδόκολλα, προσθέτετε το ντεκόρ
• Ψήνετε 40 λεπτά στη φόρμα, το βγάζετε από τη φόρμα και ψήνετε άλλα 10 λεπτά στη σχάρα
Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε!
* Η συνταγή έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τα προϊόντα της Sukrin και οι δοσολογίες έχουν μετρηθεί σύμφωνα με αυτά. Αν αντικατασταθεί κάποιο από τα υλικά δεν θα έχει το σωστό αποτέλεσμα.
_
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα
|125kcal |7gr πρωτεϊνη |6gr υδατάνθρακες |9gr λίπαρά |8gr φυτικές ίνες