Τάρτα σοκολάτας με βούτυρο ξηρών καρπών
Σοκολάτα και ξηροί καρποί! Λατρεμένος συνδυασμός χωρίς αμφιβολία! Φτιάξτε αυτή τη νοστιμότατη τάρτα σοκολάτας με οποιοδήποτε ξηρό καρπό σας αρέσει!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Συστατικά (για 8 μερίδες)
Για την κρούστα:
• 1 ½ κούπα αλεύρι αμυγδάλου
• 1/2 κούπα κακάο
• ⅓ κούπα Sukrin icing
• 8 κσ λιωμένο βούτυρο
Για την γέμιση:
• 1 ½ κούπα λιωμένο βούτυρο
• 1 κούπα βούτυρο ξηρών καρπών
• 1 κούπα Sukrin Icing ή Sukrin Gold σε πούδρα
Για την επικάλυψη:
• ¾ κούπας τσιπς σοκολάτας χωρίς ζάχαρη (ή σοκολάτα χωρίς ζάχαρη τριμμένη στον τρίφτη)
• 6 κσ κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Βάλτε το αλεύρι αμυγδάλου, το κακάο, το γλυκαντικό και το βούτυρο σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά (Πολύ καλά!)
• Λαδώστε μια φόρμα τάρτας και τοποθετείστε το μείγμα κρούστας φτιάχνοντας το σχήμα του με τα δάχτυλα
• Τρυπήστε όλη τη βάση της τάρτας με ένα πιρούνι και ψήνετε στους για 12-15 λεπτά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.
• Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει
• Βάλτε τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και αναμείξτε σε χαμηλή ταχύτητα, αυξήστε ταχύτητα μέχρι να γίνει “απαλή” κρέμα
• Βάλτε το μείγμα πάνω στην κρούστα και τοποθετήστε στο ψυγείο
• Βάλτε τα τσιπς σοκολάτας σε ένα μπεν μαρί και λιώστε μαζί με την κρέμα
• Βάλτε την πάνω στην τάρτα και τοποθετήστε πάλι στο ψυγείο για 1½ ώρα
* Η τάρτα μπορεί να μείνει σκεπασμένη στο ψυγείο για μια εβδομάδα
..Γιάμι!
* Η συνταγή έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τα προϊόντα της Sukrin και οι δοσολογίες έχουν μετρηθεί σύμφωνα με αυτά. Αν αντικατασταθεί κάποιο από τα υλικά δεν θα έχει το σωστό αποτέλεσμα.
_
Διατροφικές πληροφορίες (για κάθε μερίδα) :
Θερμίδες 104 kcal -Υδατάνθρακες 1,2gr -Λίπος 10,4gr -Πρωτεΐνη 1,7gr